De 16 Beste Tips voor een Succesvol Skype SollicitatieGesprek

Skype-interviews kunnen echt het beste van twee werelden zijn – je krijgt nog steeds face-to-face tijd met een werkgever terwijl je reizen uit de vergelijking haalt. En hoewel het beheersen van het interview een gangbare praktijk is, verschilt de etiquette rondom een ​​Skype-interview van zowel persoonlijke als telefonische interviews. Hier zijn 16 tips om je te helpen een Skype-interview te rocken.

2. Vermijd een “Kun je me nu horen?” situatie

Controleer je connectie voordat je je sollicitatie hebt. Zorg voor een snelle internetverbinding zodat je een soepel gesprek kunt voeren. Niets is frustrerender dan alleen het vangen van elk ander woord dat iemand zegt, dus zorg ervoor dat je de Skype-audio van tevoren aanpast om ervoor te zorgen dat je allebei zonder problemen kunt horen en gehoord worden. Als er ruis is of je verstaat het niet zo goed, blijf dan kalm en laat dit meteen weten. Het is namelijk niet leuk als je de vraag niet hebt begrepen.

3. Voorkom onderbrekingen

Als je in een huis met meerdere mensen of huisdieren aan het interviewen bent, zorg er dan voor dat iedereen van tevoren weet dat je in een interview bent terwijl je dieren uit de buurt van jouw interview ruimte blijven. Niets is minder professioneel dan dat je jouw potentiële werkgever moet vertellen dat hij even moet wachten terwijl je jouw hond uit de buurt van de camera wegjaagt.

4. Sluit andere programma’s op jouw computer

Het ontvangen van Facebook-meldingen tijdens je sollicitatiegesprek leidt af en is onprofessioneel. Controleer voor je interview of alle andere vensters op je computer gesloten zijn (vooral als ze ruis veroorzaken).

Scroll to Top